PatrikeNs BLOGG

PatrikeNs BLOGG

Vad är detta?

Detta är version 2 av PatrikeNs officiella blogg. Här kan även DU bli medlem och ta upp saker som hänt dig och rör PatrikeN. Hör av dig till honom för att få ett konto! Information om trackback, tryck här!

Fixidolande

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Sunday, December 20 2015 21:43:32
Renoveringen av huset går i en rasande fart. När man får göra valen själv och känner inspiration går det nästan FÖR fort. Jag har typ bara hallen på nedervåningen kvar. Jag ska föröska hejda mig med övervåningen. Det är väl så att när man är ensam och inte har så mkt att pyssla med, då blir det en hel del fixande för att fördriva tid. När våren kommer så ska jag ge mig på utomhus igen. Fönster på övervåning ska målas liksom garaget. Sen är allt som behöver målas målat. Inglasningen av altanen kommer också. Fönstren står. Garaget o bara väntar på att bli uppsatta. :). Tanken är att jag ska ge mig på trädgårdplattorna också. Mossa trivs bra här, troligtvis för att många eldar och det blir något surt regn. :) de har varit vita, jag tvättar dem varje år, men de blir fort gröna igen kommande sommar tänker jag ta upp en o en och Tvätta noggrant. Jag har en ide om hur jag sla få dem fina under en längre tid. Stenarna i plattorna har ju eroderat under tid och skapat små fördjupningar där organiska saker har möjlighet att fastna i gro. Det handlar väl i stort att fylla dem lite osynligt, samt att kanske måla med någon form av zink i närheten. :)

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post215

Augusti

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Saturday, August 01 2015 18:36:57
Kort sommar, gick inte att göra så mycket utomhus alla gånger. Men jag har hunnit ungefär dit jag planerat, vilket är bra! Tak o stuprännor sitter uppe på altanen. Nu i höst ska jag fixa fönstrena, sen glasas altanen in nästa sommar. :) Nåväl, sommaren är väl inte helt slut än och jag har 17 semesterdagar kvar att ta ut. Ifall det blir en fin sensommar så kanske det blir något äventyr. :) Jag får känslan av att jag inte kan lämna sommaren än, det är inte klart. Kan inte vänta ett år till.. Jag vill fylla ett konstigt tomrum.

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post214

Fixidola!

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Saturday, May 30 2015 20:09:59
Regn regn.. Både bra och dåligt, men när det är helg så vill man kunna vara ute, speciellt då man har Timothy hemma. :) Förhoppningsvis ordnar vädret upp sig i veckan. Jag håller på att bygga om min altan, fixar nytt fint tak och passar på att måla om vindskivor och fasad på samma gång. Det senare var lika bra att göra, eftersom det blir svårt att nå när altantaket sitter uppe. Jag har en massa saker planerade som jag vill göra, byta lite golv, byta värmepump.. men just nu undrar jag om kag inte ska leja bort golvslipning av furugolvet i allrummet. Det skulle bli hiskeligt fint, speciellt med de nya tapeterna. :-D Nåväl, regndagar så får jag fortsätta sickla och lacka trösklar och göra annat småfix. :) I vinter kan det eventuellt bli en ny värmepump till ÖV, men det beror på hur kallt det blir. Jag är inte så mkt på ÖV längre sedan jag blev ensamboende, men så fort det blir någon som hänger där igen så ska det kompletteras med mer värme omedelbums! Jag funderarar även på att markisolera torpargrunden så att golve blir något varmare på vintern. Åldersbeständig plast och cellplastblock is the shit! Värmeekonomiskt så har förra årets åtgärder gjort att jag bara förbrukade 1/3-del enegi än tidigare år, å andra sidan var det en väldigt mild vinter Hmmmm.... :-D återstår att se denna vinter.

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post213

Money, money

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Friday, March 06 2015 22:59:32
Sjukt, jag tjänar 5000kr i månaden på att bo själv. Mat, el osv har gått ned 5000kr i månaden av att bo själv, sjukt. Betyder bara att man har haft en parasit i närheten innan, en energislukare, har haft det på känn, men jag har inte velat att det.. så jag har förträngt det. Utgifterna talar sitt iaf, no doubt. Jag har bara jobbat drygt 90% senaste månaderna men ändå gått rejällt +. :) jag har inte end räknat in det jag sparat på att amortera av och förändrat på olika sätt ekonomiskt, jag bor i princip gratis ensam med sju rum, sjukt! Samma pengar som jag betalade för ett rum innan. :) jag har hittat några investeringar som gör att det blir än billigare och till sjukt bättre komfort än nu, fastän jag har haft bäst komfort hittills detta år. :) saker flyter på när folk inte kan utnyttja.det har alltid visat sig finnas en anledning till allting som händer. I der här fallet så har mina ögon öppnats för någon som jag alltid respekterat mot alla odds, som jag litat på, fastän intuitionen säger emot. Jag hade tydligen fel denna gång.jag inbillade mig att det var den enda person jag mött någonsin som hade "Det", någonting inom mig sa det första gången jag såg personen, det har alltid känts så, trots en massa år, men det var tydligen fel.

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post212

Städa.

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Tuesday, March 19 2013 12:54:02
Jag passar på att damma lite på bloggen nu när Timothy sover. :)

Det brukar passa sig att möblera om på samma gång, speciellt när de sett likadant ut länge. Nu ligger det iaf ett färskt fint inlägg på bloggen.

Det snöar ute, det borde töa ute.

Jag behöver fixa saker ute och måla framskärmar till en av bilarna.. det är för kallt just nu. :(

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post210

Bio

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Monday, February 07 2011 21:51:22

Jag funderade på att gå på bio idag. :) Jag har inbillat mig att det varit några reklamtrailers på tv med filmer jag varit intresserad av att se. Det blev inte så iaf, jag ägnade mig åt andra aktiviteter istället. :D

  • Comments(1)//blogg.patriken.net/#post209

Blogg

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Thursday, December 30 2010 13:55:13

Min blogg fungerade tydligen inte, o ingen har sagt något? :)

Nu funkar den iaf.

/Patrik

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post208

Dagens dumhet.

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Monday, December 06 2010 16:38:20
Jag gjorde bort mig lite idag.


Jag ringde vår leverantör för att få ett RMA-nummer till två projektorer, det visade sig att det var en annan firma som skötte det och jag fick ett nummer dit. När jag ringt andra firman så blev jag slussad till ytterligare en firma.. o då blev konversationen såhär:- "Maria" följt av företagsnamnet

- "Hej! Jag ringer från Frema i Västerås och vi har två projektorer som behöver repareras.

jag behöver ett RMA-nummer eftersom de är knappt ett år gamla"

- "What did you say?!??!"

- "Ööööööh va? Do you prata.. öh.. speak english?!?!?"

- "Yes, this is Sony Business blablabla in UK"

- "Oh.. ööh.. I have got two.. ööh.. Pråååjääktorz"

- "What did you say you have?"

- "Prrrååååååjääktorz"

- "Do you mean projectors?"

- "Ööh.. YEAH!! :D"

- "I need an [AR Äm Ay]-number.."

- "You need what???"

- "[AR Äm Ay].. I have got a receipt..

- "Oh, RMA.. I need to have the invoice for that"

- "ööh. yääääs"Sen kom hon med lite instruktioner.. jisses så paff jag blev.. jag var inte alls inställd på att prata Engelska. :)


Det var i övrigt en skitsak, men lite pinsamt. :D Hon verkade tro att jag var en idiot.. för hon började bokstavera vad hon sa. Jag kanske borde ringa igen för att visa att jag faktiskt kan prata engelska.. om jag är beredd.. :P

  • Comments(2)//blogg.patriken.net/#post207
Next »