PatrikeNs BLOGG

PatrikeNs BLOGG

Vad är detta?

Detta är version 2 av PatrikeNs officiella blogg. Här kan även DU bli medlem och ta upp saker som hänt dig och rör PatrikeN. Hör av dig till honom för att få ett konto! Information om trackback, tryck här!

Jul.

Wiiiieee!!Posted by Patrik Bergström Wednesday, December 23 2015 19:57:32
När saker känns tunga, så är det skönt att det är jul, ledighet samt att ligga i soffan o kramas med sin son o titta på film.

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post216

Fixidolande

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Sunday, December 20 2015 21:43:32
Renoveringen av huset går i en rasande fart. När man får göra valen själv och känner inspiration går det nästan FÖR fort. Jag har typ bara hallen på nedervåningen kvar. Jag ska föröska hejda mig med övervåningen. Det är väl så att när man är ensam och inte har så mkt att pyssla med, då blir det en hel del fixande för att fördriva tid. När våren kommer så ska jag ge mig på utomhus igen. Fönster på övervåning ska målas liksom garaget. Sen är allt som behöver målas målat. Inglasningen av altanen kommer också. Fönstren står. Garaget o bara väntar på att bli uppsatta. :). Tanken är att jag ska ge mig på trädgårdplattorna också. Mossa trivs bra här, troligtvis för att många eldar och det blir något surt regn. :) de har varit vita, jag tvättar dem varje år, men de blir fort gröna igen kommande sommar tänker jag ta upp en o en och Tvätta noggrant. Jag har en ide om hur jag sla få dem fina under en längre tid. Stenarna i plattorna har ju eroderat under tid och skapat små fördjupningar där organiska saker har möjlighet att fastna i gro. Det handlar väl i stort att fylla dem lite osynligt, samt att kanske måla med någon form av zink i närheten. :)

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post215

Augusti

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Saturday, August 01 2015 18:36:57
Kort sommar, gick inte att göra så mycket utomhus alla gånger. Men jag har hunnit ungefär dit jag planerat, vilket är bra! Tak o stuprännor sitter uppe på altanen. Nu i höst ska jag fixa fönstrena, sen glasas altanen in nästa sommar. :) Nåväl, sommaren är väl inte helt slut än och jag har 17 semesterdagar kvar att ta ut. Ifall det blir en fin sensommar så kanske det blir något äventyr. :) Jag får känslan av att jag inte kan lämna sommaren än, det är inte klart. Kan inte vänta ett år till.. Jag vill fylla ett konstigt tomrum.

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post214

Fixidola!

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Saturday, May 30 2015 20:09:59
Regn regn.. Både bra och dåligt, men när det är helg så vill man kunna vara ute, speciellt då man har Timothy hemma. :) Förhoppningsvis ordnar vädret upp sig i veckan. Jag håller på att bygga om min altan, fixar nytt fint tak och passar på att måla om vindskivor och fasad på samma gång. Det senare var lika bra att göra, eftersom det blir svårt att nå när altantaket sitter uppe. Jag har en massa saker planerade som jag vill göra, byta lite golv, byta värmepump.. men just nu undrar jag om kag inte ska leja bort golvslipning av furugolvet i allrummet. Det skulle bli hiskeligt fint, speciellt med de nya tapeterna. :-D Nåväl, regndagar så får jag fortsätta sickla och lacka trösklar och göra annat småfix. :) I vinter kan det eventuellt bli en ny värmepump till ÖV, men det beror på hur kallt det blir. Jag är inte så mkt på ÖV längre sedan jag blev ensamboende, men så fort det blir någon som hänger där igen så ska det kompletteras med mer värme omedelbums! Jag funderarar även på att markisolera torpargrunden så att golve blir något varmare på vintern. Åldersbeständig plast och cellplastblock is the shit! Värmeekonomiskt så har förra årets åtgärder gjort att jag bara förbrukade 1/3-del enegi än tidigare år, å andra sidan var det en väldigt mild vinter Hmmmm.... :-D återstår att se denna vinter.

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post213

Money, money

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Friday, March 06 2015 22:59:32
Sjukt, jag tjänar 5000kr i månaden på att bo själv. Mat, el osv har gått ned 5000kr i månaden av att bo själv, sjukt. Betyder bara att man har haft en parasit i närheten innan, en energislukare, har haft det på känn, men jag har inte velat att det.. så jag har förträngt det. Utgifterna talar sitt iaf, no doubt. Jag har bara jobbat drygt 90% senaste månaderna men ändå gått rejällt +. :) jag har inte end räknat in det jag sparat på att amortera av och förändrat på olika sätt ekonomiskt, jag bor i princip gratis ensam med sju rum, sjukt! Samma pengar som jag betalade för ett rum innan. :) jag har hittat några investeringar som gör att det blir än billigare och till sjukt bättre komfort än nu, fastän jag har haft bäst komfort hittills detta år. :) saker flyter på när folk inte kan utnyttja.det har alltid visat sig finnas en anledning till allting som händer. I der här fallet så har mina ögon öppnats för någon som jag alltid respekterat mot alla odds, som jag litat på, fastän intuitionen säger emot. Jag hade tydligen fel denna gång.jag inbillade mig att det var den enda person jag mött någonsin som hade "Det", någonting inom mig sa det första gången jag såg personen, det har alltid känts så, trots en massa år, men det var tydligen fel.

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post212

5:årsdagen.

BicePosted by Patrik Bergström Thursday, October 16 2014 17:33:59
Sådär, nu har jag varit singel ett tag. På 5:årsdagen bröt vi i princip upp vårt förhållande. Jag tror inte hon vet om hur bra hon prickade.. Jag satt för några dagar sedan och kollade igenom gamla konversationer från den tiden då vi inte bodde tillsammans, jag blir varm i hjärtat av det. Vi bröt en 5-6 gånger under den tiden och på samma sätt som nu. Ett "jag vet inte varför" och därefter totalt ignorering, precis som de andra gångerna.. men jag tror inte hon minns det.
Det har ständigt föregåtts av suspekta händelser och förklaringarna: "Jag kan inte behärska mig", "Jag lever för dagen", "jag gör vad jag vill", "Jag älskar inte dig", "Du är underbar och jag älskar dig men jag är inte bra för dig" och "jag måste göra slut för jag klarar inte av att såra dig". Om hon skulle läsa det här så skulle hon säkert inte hålla med, men det är saxat rakt ur konversationer och det återkommer varje gång. Vi hittade tillbaka till varann varje gång.. vi kunde inte hålla oss ifrån varann, men det tog bra lång tid. Vi har haft en lång period utan att bryta och det var när hon blev gravid, men så fort han växte upp lite så kom vi tillbaka.

Jag avskyr att hon gör såhär.

Jag avskyr förklaringen "Jag vet inte", för jag har fått höra den så många gånger.

Den här gången tror jag dock inte att vi hittar tillbaka till varann, eftersom vi bor tillsammans så får vi ingen chans att sakna varann. Hon flyttar i December, men då är det försent.
Jag vet inte ens om jag vill att vi ska hitta tillbaka, det är väldigt energikrävande att vara tillsammans med henne.

Hon är berg-o-dal-bana.. så fort hon får en idé så tok-kör hon direkt utan att tänka sig för, sen tar det tvärnit. Humöret pendlar, ibland är hon lycklig, ibland är allt fel, alla är dumma i huvudet inklusive mig. När det är nedåt.. då gör man bäst att inte vara i närheten. Säger man något så är det fel säger man inget, då ser man arg ut... å andra sidan.. håller man sig inte i närheten då är man undvikande och hon spekulerar om man har en affär.

Om jag känner henne rätt så försöker hon hänga ut mig som en psykopat nu, precis som hon gjorde med sitt ex. Jag var alltid kritisk mot hur hon behandlade honom. Jag var/såg det från hennes sida och hon skyllde alltid sina egna gärningar på honom. Hon gjorde bort sig en hel del men skyddade sig själv från det genom att skylla på någon annan.
När vi själva bröt upp slutade det oftast att hon tänkte igenom sitt agerande och förstod att hon inte var rationell, hon svarade att hon inte vet vad hon gör.. Hon försöker gömma sig för att hon inte vet hur hon ska hantera situationen. Jag är glad de gånger hon analyserar sig själv och delger mig hur hon känner, jag försöker göra samma sak med mig själv.
Om man ska kunna leva med en komplex person, speciellt en person som inte riktigt vet själv var hon är på väg eller vad hon har för livsplaner, då krävs det att man vet något om personen. Jag har lärt mig att inte lyssna på vad hon säger.. utan vad hon menar. För saker har aldrig visat sig vara som hon sagt, man får läsa mellan raderna och försöka leva sig in.

Jag vill inte på något sätt hänga ut henne, tänker inte nämna något namn här, men jag vill ventilera ut hur jag känner och resonerar. Jag tycker hon är en fantastisk människa och jag hade gärna tagit förhållandet till nästa nivå, men hur jag än försöker så biter hon sig fast i sitt ingenting.

Hon säger att hon inte vill bry sig om någonting, inte planera någonting, leva för dagen och inte bry sig om andra eller sig själv. Jag tror inte henne.
Jag vet att hon är trasig inombords.
Hon har sagt det själv flera gånger vid känslosamma situationer.
jag blir ledsen ibland för att vi skaffade barn tillsammans, jag vill inte att han hamnar i kläm.
Dessutom är hon inte helst sjysst mot barnet när hon är i träsket, men jag tror inte hon vet om det själv. Hon blir väldigt otålig, skriker och är hysterisk.

Hon skulle antagligen förneka det som står här om hon läser det, men jag vet att hon innerst inne tar åt sig av det. Varför skulle hon inte göra det, det är ju hennes egna ord.
Hon är intelligent när hon vill och är på bra humör. Jag älskar att prata med henne när hon är på det humöret, det finns ingen kvinna som jag har fått så mycket känslomässigt utbyte med som henne.

Det är en massa hårda ord här.
Men jag skulle lika gärna kunna skriva tio gånger så mycket bra saker om henne.
Jag kanske gör det, men inte just nu.
Jag vill att hon ska veta att hon är speciell, men för en tid framöver så kommer jag tala för döva öron och när det väl är tillfälle så kanske jag inte vill berätta det längre.
Hon var speciell redan då jag träffade henne för första gånger för 12½år sedan. Jag föll för dig direkt, trots att du faktiskt var onykter, påverkad och dryg. Du passade inte in där, jag ville bara ta din hand och slita dig därifrån. Jag försökte flera gånger, men du var oberäknelig och kunde plötsligt sticka iväg med någon annan snubbe.
Du var oberäknelig i början av det här förhållandet också.. men du har mognat.


Önskar ibland att jag motiverat henne att besöka en psykolog tidigare, men hon är ju så rädd för allt vad doktorer heter.. och hon ska alltid lösa allt själv.

Jag är ledsen att det är såhär, men..

Du kan inte bli lycklig förrän du kan hantera dig själv och acceptera dig själv.


  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post211

Städa.

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Tuesday, March 19 2013 12:54:02
Jag passar på att damma lite på bloggen nu när Timothy sover. :)

Det brukar passa sig att möblera om på samma gång, speciellt när de sett likadant ut länge. Nu ligger det iaf ett färskt fint inlägg på bloggen.

Det snöar ute, det borde töa ute.

Jag behöver fixa saker ute och måla framskärmar till en av bilarna.. det är för kallt just nu. :(

  • Comments(0)//blogg.patriken.net/#post210

Bio

VardagsjoxxPosted by Patrik Bergström Monday, February 07 2011 21:51:22

Jag funderade på att gå på bio idag. :) Jag har inbillat mig att det varit några reklamtrailers på tv med filmer jag varit intresserad av att se. Det blev inte så iaf, jag ägnade mig åt andra aktiviteter istället. :D

  • Comments(1)//blogg.patriken.net/#post209
Next »